LEXYA – life through my green eyes

February 27, 2011

“Viata in inalta societate” John Braine

Filed under: Pe noptiera mea ... — lexya @ 2:26 pm

La zece ani de la succesul obţinut în “Drumul spre înalta societate”, Joe Lampton este un om împlinit, are doi copii şi două maşini, precum şi o grămadă de bani, dar viaţa lui se află în pragul unei crize. Ca în cazul oricărui om căruia succesul pare să îi fi fost dat, şi nu câştigat prin forţe proprii, “una e să ajungi în vârf, şi alta să rămâi acolo”.

Dupa zece ani agitati, linga o femeie pe care nu o iubeste, un fiu pe care il neglijeaza si o fiica pe care o adora, personajul are o revelatie. In acel moment isi da seama ca familia este bunul cel mai de pret, iar aventurile trecatoare sint doar surogate ale fericirii.

“Ar fi putut sa fie copilul oricui, m-am gandit; si cand Susan o duse spre usa, nu m-am mai gandit. Hotararea fusese luata; dragostea biruise in cele din urma. Nu fusesem pregatit ca dragostea sa ia asemenea forme, nu ma asteptam ca cererile ei sa fie atat de staruitoare, sperasem sa primesc macar vreo rasplata, chiar daca mi-as fi acordat-o singur.”

“Din senin, fara sa-mi dau bine seama de ce, ma simteam fericit, mai fericit decat fusesem vreodata in copilarie. Starea asta nu putea sa dureze, abia incepusem sa-i fiu recunoscator si o si simteam gata sa se destrame din nou; dar stiam ca avea sa revina.”

Ecranizarea: “Life at the Top” (1965)

Advertisements

Leave a Comment »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: