LEXYA – life through my green eyes

May 1, 2011

Orsova, si nu numai …

Filed under: Jurnal de calatorie — lexya @ 8:38 pm

Copyright: Victor Doldor 🙂

Dupa o perioada de munca, munca si iar munca, cumplit de lungaaaaaa, aprilie s-a dovedit a fi luna evadarilor. Sentimentul de eliberare mi-a invadat sufletul. Un weekend la Poiana Tapului cu minunati colegi de breasla si extrem de priceputi la mima, cu contradictii, intrebari si raspunsuri; Un Paste la Voineasa cu prieteni dragi si multa liniste in care gandurile sa poata alerga in voie – recomand cu mult drag pensiunea La Casa Alba (http://www.lacasaalba.ro/internetHOME/Index.aspx?locale=ro&id_item=269)

Un superb 1 Mai la Orsova – Eselnita ( si aici un loc simpatic http://laponton.ro/)

alaturi de oameni “noi” si interesanti, cu relaxare; zambete; peripetii; interminabile discutii, cuvinte si idei libere, placute; “coincidente”; jocuri; revelatii; atitudini si reactii neasteptate; regasire de sine; vindecare ….

Am iubit, pentru a doua oara in viata, Dunarea, pentru peisajele ce sper sa imi ramana impregnate cat mai mult pe retina, pentru frumusetea inca nealterata, pentru toate pacatele, gandurile si experientele trecute ce le-a “spalat”, pentru calmul si echilibrul regasite pret de cateva momente … mi-as fi dorit sa pot opri timpul in loc, macar pentru o vreme ….

Asa cum obisnuiesc, astern toate lucrurile astea in noapte si ma razbeste brusc ce am “transmis” fara sa stiu, vorbind la telefon de acolo, cu o buna prietena aflata acasa si care mi-a simtit starile fara sa folosesc cuvinte

“maria-gabriela: dar am simtit in vocea ta asa liniste…moale…asa

maria-gabriela: si tu esti asa numai cand esti happy inside”

happy inside … acea fericire care invadeaza si vine din lucruri aparent marunte, locuri si oameni deosebiti, gesturi simple si naturale,  cuvinte ce se rostogolesc firesc, manifestari necenzurate, senzatii, realitate impletita cu stare de veghe …

In orice evadare, tristetea apare atunci cand trebuie sa te reintorci in “inchisoarea” pe care ti-ai dorit s-o lasi intr-o viata anterioara. Si apropiindu-ma de Bucuresti, aproape ca am avut un atac de panica, un pumn in plex si sufocare, ca mi se intuneca iar cerul, o sa respir aer poluat, o sa-mi petrec ore pretioase blocata in trafic, pe arterele orasului prafuit, o sa ma intorc la munca asidua, la ritmul ametitor care te inghite de multe ori si nu-ti mai permite sa faci toate lucrurile care de fapt te definesc, ca o sa pierd frantura aia de echilibru ivita surprinzator si de care aveam atat nevoie … Si mi-a venit din nou sa fug departe …. si am fugit cat am putut, pana unde am putut …. cu masina pe strazile Bucurestiului… imaginandu-mi ca traiesc in universuri paralele ….

Vise cu …. zane 🙂

Advertisements

4 Comments »

 1. Nici nu stii cat ma bucur sa citesc ca esti “happy inside” 😀 Numai bine si evadari cat mai dese ca sa-ti mentii starea cu pricina.

  Comment by ayandari — May 2, 2011 @ 6:04 am | Reply

 2. Thank you 🙂 voi incerca!

  Comment by lexya — May 2, 2011 @ 7:07 am | Reply

 3. hai ca mai e putin si vine urmatoarea perioada de ” happy inside”… sau poate ca e mai aproape decat iti inchipui… important e sa ai oameni frumosi in preajma ta…

  Comment by ama — May 2, 2011 @ 7:59 am | Reply

 4. >:D<

  Comment by lexya — May 2, 2011 @ 8:49 am | Reply


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: